Butik Nyheder VinFirmaer VinAuktion VinTesten Din Vink�lder
Blog Forum & Chat Vinens ABC Kalender VinForum Klub J�rgen M�nster om Vin
vin
vinensabc.gif

  ForsideVinens ABCVinleksikon

Vinens ABC

Vinleksikon
Vinproduktion
Druetyper
�rgange
Syv p�lidelige r�d
Opbevaring/lagring
Hvorn�r skal vinen drikkes?
Den rigtige temperatur
Mad og Vin
Hvordan opbygges en god vink�lder?
En Primeur 1999


Argentina
Australien
Chile
Frankrig
Italien
New Zealand
Spanien
�steuropa

 


VinForum Vinleksikon
A   B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M   N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y   Z  Æ  Ø  Ã…
Forrige N�ste
Tilbage til listen
Resultat 5 af 37
Dekantere
At omhælde vinen, så den iltes. Man dekanterer typisk en ung vin for at den ved iltningen skal komme til at smage bedre. Det har den samme funktion, som hvis man åbner en flaske 1-2 timer før den skal drikkes. Vine bør også dekanteres hvis de har meget bundfald, f.eks. ældre portvine. Man skal passe på ved dekantering af ældre (meget gamle) vine. Disse kan totalt miste duft og smag ved en dekantering.
Hvis man serverer vinen i en karaffel, kan man evt. sætte den tomme flaske på bordet, så gæsterne kan se, hvad der drikkes.
 

Vinleksikon | Avanceret S�gning | Se Alle


Affiliate Program   |   Reklameinfo   |   Om VinForum

Copyright � 1997-2003 VINFORUM�   All rights reserved.
Kommentarer kan sendes til info@vinforum.dk.