Butik Nyheder VinFirmaer VinAuktion VinTesten Din Vink�lder
Blog Forum & Chat Vinens ABC Kalender VinForum Klub J�rgen M�nster om Vin
vin
vinensabc.gif

  ForsideVinens ABCVinleksikon

Vinens ABC

Vinleksikon
Vinproduktion
Druetyper
�rgange
Syv p�lidelige r�d
Opbevaring/lagring
Hvorn�r skal vinen drikkes?
Den rigtige temperatur
Mad og Vin
Hvordan opbygges en god vink�lder?
En Primeur 1999


Argentina
Australien
Chile
Frankrig
Italien
New Zealand
Spanien
�steuropa

 


VinForum Vinleksikon
A   B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M   N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y   Z  Æ  Ø  Ã…
Forrige N�ste
Tilbage til listen
Resultat 2 af 50
Fad
Et fad anvendes til opbevaring og modning af vin. Det er oftest lavet af egetræ, men kan også være andre træsorter. Størrelsen på fadene varierer meget fra område til område, men det mest kendte er nok Barrique’en fra Bordeaux på 225 liter. Nedenfor gengives nogle af navnene på fadene samt hvor de oftest anvendes:

Banel - 188 liter (Californien)
Barrique - 225 liter (Bordeaux og mange andre steder)
Butt – 500 liter (Sherry)
Feuilette – 136 liter (Chablis)
Foudre – 1.000 liter (Alsace, Rhône)
Fuder – 1.000 liter (Mosel)
Halbstück – 600 liter (Rhein)
Pièce – 212 liter (Beaujolais), 228 liter (Bourgogne), 200 liter (Champagne)
Pipe – 530 liter (Portvin)
 

Vinleksikon | Avanceret S�gning | Se Alle


Affiliate Program   |   Reklameinfo   |   Om VinForum

Copyright � 1997-2003 VINFORUM�   All rights reserved.
Kommentarer kan sendes til info@vinforum.dk.