Butik Nyheder VinFirmaer VinAuktion VinTesten Din Vink�lder
Blog Forum & Chat Vinens ABC Kalender VinForum Klub J�rgen M�nster om Vin
vin
vinensabc.gif

  ForsideVinens ABCVinleksikon

Vinens ABC

Vinleksikon
Vinproduktion
Druetyper
�rgange
Syv p�lidelige r�d
Opbevaring/lagring
Hvorn�r skal vinen drikkes?
Den rigtige temperatur
Mad og Vin
Hvordan opbygges en god vink�lder?
En Primeur 1999


Argentina
Australien
Chile
Frankrig
Italien
New Zealand
Spanien
�steuropa

 


VinForum Vinleksikon
A   B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M   N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y   Z  Æ  Ø  Ã…
Forrige N�ste
Tilbage til listen
Resultat 24 af 50
Flasketyper
De første vinflasker af glas blev taget i brug i midten af 1700-tallet. Og først fra det tidspunkt kunne man opbevare og udvikle vine på flaske. I dag anvendes der især to typer af flasker; den høje, slanke Bordeaux-flaske, som har skuldre og den mere buttede Bourgogne-flaske, der ikke har skuldre. Disse flasketyper går igen over det meste af verden.
I Alsace og Tyskland anvendes høje slanke flasker, mens mange Provence-vine kommer i høje flasker med “former”. Andre vine fra Tyskland og Portugal kommer i en Bocksbeutel (Mattheus-flaske) og champagne i særlig kraftige flasker, der kan modstå trykket.
Den normale flaskestørrelse er 75 cl. Men der findes mange andre flaskestørrelser, som f.eks. magnum (1,5 l) eller en halv flaske (37,5 cl.). Jo større flaske desto langsommere udvikler vinen sig.
 

Vinleksikon | Avanceret S�gning | Se Alle


Affiliate Program   |   Reklameinfo   |   Om VinForum

Copyright � 1997-2003 VINFORUM�   All rights reserved.
Kommentarer kan sendes til info@vinforum.dk.