Butik Nyheder VinFirmaer VinAuktion VinTesten Din Vink�lder
Blog Forum & Chat Vinens ABC Kalender VinForum Klub J�rgen M�nster om Vin
vin
vinensabc.gif

  ForsideVinens ABCVinleksikon

Vinens ABC

Vinleksikon
Vinproduktion
Druetyper
�rgange
Syv p�lidelige r�d
Opbevaring/lagring
Hvorn�r skal vinen drikkes?
Den rigtige temperatur
Mad og Vin
Hvordan opbygges en god vink�lder?
En Primeur 1999


Argentina
Australien
Chile
Frankrig
Italien
New Zealand
Spanien
�steuropa

 


VinForum Vinleksikon
A   B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M   N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y   Z  Æ  Ø  Ã…
Forrige N�ste
Tilbage til listen
Resultat 58 af 60
Gæring
Kaldes også for fermentation. Beskriver den proces i vinfremstillingen, hvor sukkeret i druerne bliver omdannet til alkohol og kuldioxid. Gæringen er i dag en nøje kontrolleret proces og det er sjældent nok at anvende de gærceller, der findes i druerne, hvorfor der tilsættes gærkulturer.
Alt efter hvilken vin, man ønsker, kan gæringen vare fra 24-48 timer og helt op til flere uger. Gæringen kan stoppes ved at hæve temperaturen (over 30 grader) eller ved at tilsætte svovl. Får gæringen lov til at fortsætte uhindret, stopper den af sig selv, når sukkeret er opbrugt eller når alkoholprocenten er nået op omkring 15, hvor gærcellerne dør.
Se vores afsnit om vinproduktion.
 

Vinleksikon | Avanceret S�gning | Se Alle


Affiliate Program   |   Reklameinfo   |   Om VinForum

Copyright � 1997-2003 VINFORUM�   All rights reserved.
Kommentarer kan sendes til info@vinforum.dk.