Butik Nyheder VinFirmaer VinAuktion VinTesten Din Vink�lder
Blog Forum & Chat Vinens ABC Kalender VinForum Klub J�rgen M�nster om Vin
vin
vinensabc.gif

  ForsideVinens ABCVinleksikon

Vinens ABC

Vinleksikon
Vinproduktion
Druetyper
�rgange
Syv p�lidelige r�d
Opbevaring/lagring
Hvorn�r skal vinen drikkes?
Den rigtige temperatur
Mad og Vin
Hvordan opbygges en god vink�lder?
En Primeur 1999


Argentina
Australien
Chile
Frankrig
Italien
New Zealand
Spanien
�steuropa

 


VinForum Vinleksikon
A   B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M   N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y   Z  Æ  Ø  Ã…
Forrige N�ste
Tilbage til listen
Resultat 36 af 76
Méthode Champenoise
En metode, hvor de stille vine fra Champagne, gøres mousserende (metoden anvendes dog også mange andre steder). Vinen i flaskerne tilsættes en nøje afmålt dosis sukker og gær og gærer på flaske i nogle måneder. Kulsyren fra gæringen opløses i vinen.
Under gæringen danner der sig bundfald og ved at anbringe flaskerne i nogle særlige reoler (pûpitres) og dreje flaskerne med jævne mellemrum samles bundfaldet i flaskehalsen. En flaskedrejer kaldes en remueur.
Når bundfaldet skal fjernes fryses indholdet i flaskehalsen, flasken åbnes og isklumpen med bundfaldes skydes ud. Dette kaldes dégorgement.
Derefter fyldes flasken med en dosage – en sukkeropløsning, der tilpasses alt efter hvor tør eller sød vinen skal være.
Champagne lagres i mindst tre år inden de frigives til salg.

Se vores afsnit om Champagne.
 

Vinleksikon | Avanceret S�gning | Se Alle


Affiliate Program   |   Reklameinfo   |   Om VinForum

Copyright � 1997-2003 VINFORUM�   All rights reserved.
Kommentarer kan sendes til info@vinforum.dk.