|
|
Méthode Champenoise |
En metode, hvor de stille vine fra Champagne, gøres mousserende (metoden anvendes dog også mange andre steder). Vinen i flaskerne tilsættes en nøje afmålt dosis sukker og gær og gærer på flaske i nogle måneder. Kulsyren fra gæringen opløses i vinen. Under gæringen danner der sig bundfald og ved at anbringe flaskerne i nogle særlige reoler (pûpitres) og dreje flaskerne med jævne mellemrum samles bundfaldet i flaskehalsen. En flaskedrejer kaldes en remueur. Når bundfaldet skal fjernes fryses indholdet i flaskehalsen, flasken åbnes og isklumpen med bundfaldes skydes ud. Dette kaldes dégorgement. Derefter fyldes flasken med en dosage – en sukkeropløsning, der tilpasses alt efter hvor tør eller sød vinen skal være. Champagne lagres i mindst tre år inden de frigives til salg.
Se vores afsnit om Champagne. |
|
Vinleksikon | Avanceret S�gning | Se Alle
|