Butik Nyheder VinFirmaer VinAuktion VinTesten Din Vink�lder
Blog Forum & Chat Vinens ABC Kalender VinForum Klub J�rgen M�nster om Vin
vin
vinensabc.gif

  ForsideVinens ABCVinleksikon

Vinens ABC

Vinleksikon
Vinproduktion
Druetyper
�rgange
Syv p�lidelige r�d
Opbevaring/lagring
Hvorn�r skal vinen drikkes?
Den rigtige temperatur
Mad og Vin
Hvordan opbygges en god vink�lder?
En Primeur 1999


Argentina
Australien
Chile
Frankrig
Italien
New Zealand
Spanien
�steuropa

 


VinForum Vinleksikon
A   B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M   N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y   Z  Æ  Ø  Ã…
N�ste
Tilbage til listen
Resultat 1 af 8
Oechsle
Et meget anvendt begreb i Tyskland. Oechsle beskriver vinens mostvægt, d.v.s. den vægt af sukker og forskellige andre stoffer, der er udover vand. Hvis en vin har en most vægt på 1080, altså 80 mere end hvis det bare var vand, har vinen 80 Oechsle. Da druens sukkerindhold er afgørende for, hvor meget alkohol, der naturligt kan dannes ved gæringen, er druernes Oechsle-værdi vigtig, da man her ud fra kan bestemme det optimale høsttidspunkt. Endvidere klassificeres de tyske vine efter Oechsle-værdien, hvilket ikke gør den mindre betydningsfuld.
Selve målingen foregår med en flydevægt, som oprindeligt blev opfundet af Christian Ferdinand Oechsle.
 

Vinleksikon | Avanceret S�gning | Se Alle


Affiliate Program   |   Reklameinfo   |   Om VinForum

Copyright � 1997-2003 VINFORUM�   All rights reserved.
Kommentarer kan sendes til info@vinforum.dk.