Butik Nyheder VinFirmaer VinAuktion VinTesten Din Vink�lder
Blog Forum & Chat Vinens ABC Kalender VinForum Klub J�rgen M�nster om Vin
vin
vinensabc.gif

  ForsideVinens ABCVinleksikon

Vinens ABC

Vinleksikon
Vinproduktion
Druetyper
�rgange
Syv p�lidelige r�d
Opbevaring/lagring
Hvorn�r skal vinen drikkes?
Den rigtige temperatur
Mad og Vin
Hvordan opbygges en god vink�lder?
En Primeur 1999


Argentina
Australien
Chile
Frankrig
Italien
New Zealand
Spanien
�steuropa

 


VinForum Vinleksikon
A   B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M   N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y   Z  Æ  Ø  Ã…
Forrige N�ste
Tilbage til listen
Resultat 18 af 42
Rioja
Vel nok det mest kendte vinområde i Spanien – især i Danmark, der før i tiden var den største importør af vine fra området. Navnet kommer fra en lille biflod til Ebro-floden ved navn Rio Oja. Den traditionelle Rioja-vin er rød, lidt rødbrunlig i farven og har en let og fadpræget smag. Denne smag passer dog ikke de fleste moderne forbrugere i dag og der er derfor dukket en lang række moderne producenter op, der prøver at give vinene mere frugt og mindre træ.
Den traditionelle klassifikation består af Crianza, Reserva og Gran Reserva. En Crianza har lagret to år, heraf et år på fad, inden frigivelse. Reserva og Gran Reserva laves normalt af de bedste druer. En Reserva skal lagre tre år inden frigivelse og en Gran Reserva 5 år, heraf 2 år på fad.

Se vores afsnit om Rioja.
 

Vinleksikon | Avanceret S�gning | Se Alle


Affiliate Program   |   Reklameinfo   |   Om VinForum

Copyright � 1997-2003 VINFORUM�   All rights reserved.
Kommentarer kan sendes til info@vinforum.dk.