Butik Nyheder VinFirmaer VinAuktion VinTesten Din Vink�lder
Blog Forum & Chat Vinens ABC Kalender VinForum Klub J�rgen M�nster om Vin
vin
vinensabc.gif

  ForsideVinens ABCVinleksikon

Vinens ABC

Vinleksikon
Vinproduktion
Druetyper
�rgange
Syv p�lidelige r�d
Opbevaring/lagring
Hvorn�r skal vinen drikkes?
Den rigtige temperatur
Mad og Vin
Hvordan opbygges en god vink�lder?
En Primeur 1999


Argentina
Australien
Chile
Frankrig
Italien
New Zealand
Spanien
�steuropa

 


VinForum Vinleksikon
A   B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M   N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y   Z  Æ  Ø  Ã…
Forrige N�ste
Tilbage til listen
Resultat 45 af 67
Sherry
Sherry-distriktet ligger syd for Sevilla i det sydlige Spanien. Sherry fremstilles på to druetyper; Palomino og Pedro Ximénez. Når druerne er høstet skal de tørre i solen, så sukkerindholdet koncentreres. Palomino tørres normal 24 timer, mens Pedro Ximénez tørrer helt op til 14 dage.
Sherry lagres på store fade kaldet en bota. De fyldes ikke helt op, da der oven over mosten skal dannes et beskyttende skimmellag kaldet flor. Alt efter hvilken type sherry man ønsker, tilsættes mosten vinsprit og forstærkes til en hedvin.
En fino er en tør sherry, der udelukkende er fremstillet på Palomino-druen. Amontillado er tilsat en smule af de søde Pedro Ximénez-druer. Oloroso-sherry fremstilles både sød og tør.
 

Vinleksikon | Avanceret S�gning | Se Alle


Affiliate Program   |   Reklameinfo   |   Om VinForum

Copyright � 1997-2003 VINFORUM�   All rights reserved.
Kommentarer kan sendes til info@vinforum.dk.